Zorginstellingen hebben in de zomermaanden handen tekort. Met ludieke acties hopen ze jongeren te verleiden tot een vakantiebaantje in de zorg.
Volledig scherm
Zorginstellingen hebben in de zomermaanden handen tekort. Met ludieke acties hopen ze jongeren te verleiden tot een vakantiebaantje in de zorg. © Shutterstock

Zorginstellingen lokken vakantiekrachten met ludieke acties

Oranje campers, ‘all-inclusive vakantiebanen’ en hippe slogans. Zo vlak voor de zomervakantie gebruiken zorginstellingen al hun creativiteit om vakantiekrachten te werven. Hoewel het personeelstekort in de zorg langzaam afneemt, vergt het ieder jaar weer enorm veel inspanning om voldoende personeel voor de zomermaanden te vinden.

  1. Justin is pannenkoekenbakker in de Efteling: ‘Op een rustige dag verkopen we er zo’n 600 tot 1000’
    Wat doet een...

    Justin is pannenkoe­ken­bak­ker in de Efteling: ‘Op een rustige dag verkopen we er zo’n 600 tot 1000’

    Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Justin van Assouw (32) is zelfstandig werkend kok in pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in de Efteling.