Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
VideoEen to-do-lijstje maken gaat vaak wel vlot: genoeg te bedenken om erop te zetten. Maar de taken ook daadwerkelijk afvinken? Dat lukt vaak niet. Maar hoe ga je wel echt aan het werk? In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) je drie simpele tips.
Delen per e-mail
Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video
De belangrijkste vragen tijdens een sollicitatiegesprek stel jij zélf
Nadat jij je door je nieuwe potentiële werkgever uitgebreid hebt laten ondervragen, komt altijd die ene onvermijdelijke vraag: ‘heb je zelf nog vragen voor ons?' En jazeker: die moet je hebben. In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) je drie vragen die jij kunt stellen. -
PREMIUM
Deze hoteluitbater heeft zestien hotels in zes landen: ‘Ik ben soms een beetje té vasthoudend’
Grote belangen, groot geld, veel werknemers: wat drijft topbestuurders? Het succes is voor hen, maar ook de tegenslagen in crisistijd. Liran Wizman (44), oprichter en voorzitter van hotelgroep Sircle Collection, gebruikt de coronatijd om nieuwe dingen te bedenken. -
PREMIUM
Henk en Jan stoppen ruim voor pensioen met werken: ‘Nog 2 jaar had ik niet volgehouden’
Ruim voor de pensioengerechtigde leeftijd stoppen met werken. Het is mogelijk voor werknemers die jarenlang zware beroepen uitoefenden. „Als je vanaf je 15de in de bouw werkt, dan ben je er fysiek wel aan toe om te stoppen.” -
wat doet een...
Agnes is productmanager loempia's: ‘We maken er 5 miljoen per week’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Agnes van der Niet (38) internationaal productmanager bij snackproducent Goodlife Foods. -
Steffan (34): ‘Ik zou het dubbele kunnen verdienen’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Steffan (34) werkt 26,5 uur per week als communicatiemedewerker voor een kunstinstelling.
-
Video
3 Simpele tips hoe je promotie maakt op je werk
Iedereen om je heen krijgt een nieuwe functie, een bonus of wordt opeens manager. En jij niet. Jij doet al drie jaar vlijtig en vrolijk je werk, pakt extra taken aan en blijft overwerken. Maar promotie? Ho maar. In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) je drie simpele tips hoe ook jij promotie maakt. -
Video
Is het tijd voor een nieuwe baan? Stel jezelf eerst deze 3 vragen
Stiekem denk je continu: dit is het niet. Maar hoe weet jij of je tijdelijk in een dipje zit (geen reden om gelijk ontslag te nemen), of dat het tijd is voor iets anders? In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) je drie vragen die je aan jezelf moet stellen. -
PREMIUM
Gat in de markt: Daphne (38) ontwerpt kleding voor mensen met een beperking
Leuke en goed passende kleding voor mensen met in een rolstoel: het is er nauwelijks. En dat was Daphne de Ruijter (38) uit Zeist een doorn in het oog. Haar oplossing? Deze kleding zelf maken, in haar eigen atelier. En dat loopt als een trein.