Meer vrouwen dan mannen worstelen tijdens deze pandemie met de combinatie van kinderen en werk.
Volledig scherm
Meer vrouwen dan mannen worstelen tijdens deze pandemie met de combinatie van kinderen en werk. © Getty Images/iStockphoto

Waarom de coronacrisis alsnog goed kan uitpakken voor de werkende vrouw

pollWerken is zelden zo snel en zo ingrijpend veranderd als tijdens deze pandemie. Mirjam Wiersma, trainer en auteur van Elke werkdag een topdag, zoekt uit wat de impact daarvan kan zijn op ons werk na corona. Deze week: corona en de werkende vrouw.

 1. Blunder bij ggz kost monteurleider na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’
  stroomstoring

  Blunder bij ggz kost monteurlei­der na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’

  Een 56-jarige projectleider van een netbeheerder is in de zomer van vorig jaar terecht ontslagen, nadat hij ‘onaanvaardbare risico’s had genomen tijdens het verhelpen van een stroomstoring bij de ggz in Eindhoven (GGzE). Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep besloten. De reparatie, die onder leiding stond van de manager, ging gepaard met een flinke knal. Een vlam ging rakelings langs het gezicht van een medewerker van GGzE.
 2. Mart (19) geeft op TikTok uniek inkijkje in zijn leven als machinist

  Mart (19) geeft op TikTok uniek inkijkje in zijn leven als machinist

  Al van kinds af aan is hij verzot op treinen. Mart Hoogeveen (19) uit Heerlen maakte van zijn passie zijn beroep en werkt sinds kort als machinist bij de NS. Naast de normale werkzaamheden heeft hij een extra passie: het vastleggen van het treinleven op zijn socialmediakanalen. Op TikTok stellen kijkers vragen, die hij naar eer en geweten beantwoordt, waardoor je alles te weten komt over het werk als machinist en de trein.