Jorrik van de Scheur aan het werk op een terras waar hij met een speciale vrachtwagen vetputten leegt.
Volledig scherm
Jorrik van de Scheur aan het werk op een terras waar hij met een speciale vrachtwagen vetputten leegt. © Privé-archief

Vetput verstopt? Jorrik zuigt hem leeg: ‘Je zit weleens onder’

Iemand moet het doenWerk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Jorrik van de Scheur (24) leegt vetafscheiders bij horecazaken en voedselverwerkers.

  1. Iris (27) is receptontwikkelaar bij HelloFresh: ‘We zijn kritisch of iets echt op het menu mag komen’
    Wat doet een...

    Iris (27) is receptont­wik­ke­laar bij HelloFresh: ‘We zijn kritisch of iets echt op het menu mag komen’

    Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Iris van der Haagen (27), is sinds november receptontwikkelaar bij HelloFresh Benelux in Amsterdam.
  2. Sjan en Wilbert zijn zelfslachtende slager: ‘Slachten moet je met verstand van zaken doen’
    iemand moet het doen

    Sjan en Wilbert zijn zelfslach­ten­de slager: ‘Slachten moet je met verstand van zaken doen’

    Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Sjan Timmermans (57) en Wilbert den Ouden (51) runnen samen slagerij Timmermans, een van de weinige zelfslachtende slagers die ons land nog kent.