Het is voor de jongere generaties niet langer meer vanzelfsprekend dat voor het werk alles opzij moet, zegt psycholoog Thijs Launspach.
Volledig scherm
Het is voor de jongere generaties niet langer meer vanzelfsprekend dat voor het werk alles opzij moet, zegt psycholoog Thijs Launspach. © Getty Images

‘Stel je voor, werknemers die zich brutaalweg aan hun werkuren houden’

Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: millennials en werkdruk.

 1. Taakgestraften vinden werk ‘bezigheidstherapie’: ‘Met sociaal werk had dit niks te maken’
  PREMIUM
  ‘werkstrafvloer’

  Taakge­straf­ten vinden werk ‘bezig­heids­the­ra­pie’: ‘Met sociaal werk had dit niks te maken’

  Hoezo maatschappelijk zinvol? Dat vroegen enkele taakgestraften zich af toen ze hun werkstraf deden bij een bedrijf in Doetinchem: inpakwerk voor andere bedrijven, waar veel plastic aan te pas kwam. Reclassering Nederland heeft er moeite mee genoeg ‘sociaal werk’ te vinden voor taakgestraften. Die worsteling is merkbaar op de ‘werkstrafvloer’.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”