Rosanne Rip-Tijssen werd servicemanager in een supermarkt.
Volledig scherm
Rosanne Rip-Tijssen werd servicemanager in een supermarkt. © Vincent van den Hoogen

Rosanne (26) moest droombaan in horeca opgeven, maar vond nieuw werk in onverwachte hoek

De lockdown dwong Rosanne Rip-Tijssen (26) om haar nieuwe baan als restaurantmanager op te geven. Ander werk vinden in de horeca was geen optie. Maar bedrijven in andere sectoren staan juist te springen om mensen met haar ervaring en competenties. Inmiddels is ze manager in een supermarkt.

  1. Hoogopgeleid personeel moet uit het buitenland worden gehaald: ‘Talent wordt hier schaarser’
    PREMIUM

    Hoogopge­leid personeel moet uit het buitenland worden gehaald: ‘Talent wordt hier schaarser’

    Nu de arbeidstekorten in Nederland groter zijn dan ooit en vacatures niet kunnen worden ingevuld, gaan steeds meer werkgevers over de grens op zoek naar personeel. In sectoren als transport en de landbouw is het al jaren gangbaar om lageropgeleide werknemers uit andere landen te halen, maar bedrijven in Life Sciences & Health, High Tech en Maritiem gaan nu ook op zoek naar hoogopgeleid talent in het buitenland.