Robert Jan kreeg in 2016 de diagnose slokdarmkanker en is blij dat hij zijn baan nog heeft, want in de praktijk blijkt dat een op de vier kankerpatiënten zijn of haar baan verliest.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Jan kreeg in 2016 de diagnose slokdarmkanker en is blij dat hij zijn baan nog heeft, want in de praktijk blijkt dat een op de vier kankerpatiënten zijn of haar baan verliest. © Marco Okhuizen

Robert Jan was blij dat hij zijn baan nog had na kanker: ‘Ik hoorde er nog steeds bij’

Een op de vier kankerpatiënten verliest zijn of haar baan en na herstel komt ruim 60 procent niet meer aan het werk. Daar moet verandering in komen, vinden de initiatiefnemers van Talent Connector. Het platform dat vandaag live gaat, geeft ex-kankerpatiënten alle handvatten die ze nodig hebben om weer aan de slag te gaan.

  1. Student Annemarijn (20) krijgt eigen kledinglijn, slechts paar maanden na start van stage
    PREMIUM

    Student Annemarijn (20) krijgt eigen kleding­lijn, slechts paar maanden na start van stage

    Het gebeurt zelden dat een stagiair direct een eigen kledinglijn mag ontwerpen, maar Annemarijn Verboom kreeg het voor elkaar. Begin dit jaar klopte ze aan bij een Utrechts bedrijf voor een ‘oriëntatie op het werkveld’. Nu lanceert ze al een collectie t-shirts en sweaters met bijzondere prints. De jonge ontwerpster kijkt verder dan uiterlijk vertoon. Met haar kledij wil ze een boodschap geven.