De loopbaan van Nina van Rossem komt tot stilstand als ze een zware depressie krijgt.
Volledig scherm
De loopbaan van Nina van Rossem komt tot stilstand als ze een zware depressie krijgt. © Privé-archief

Nina’s loopbaan kwam tot stilstand door depressie: ‘Een glas water halen was al een prestatie’

Drie jaar geleden kon Nina van Rossem (31) haar werk niet meer uitvoeren vanwege een zware depressie. Ze komt thuis te zitten. Maar over mentale problemen wordt niet gepraat, merkt ze, zeker niet op een netwerkplatform als LinkedIn. Van Rossem besloot onlangs wél een bericht te plaatsen over de afgelopen periode en dat leverde haar bijna 20.000 likes op.

  1. Waarom werknemers niet open durven te zijn over psychische problemen
    onderzoek

    Waarom werknemers niet open durven te zijn over psychische problemen

    Een groot deel van de Nederlanders krijgt in zijn of haar leven ooit last van psychische problemen. De drempel om hier op het werk over te praten is echter hoog, blijkt uit nieuw onderzoek van Tilburg University. Het merendeel van de werknemers verwacht negatieve gevolgen als zij zouden vertellen dat ze psychische klachten hebben. Zo denkt bijna 70 procent dat openheid ertoe kan leiden dat een tijdelijk contract niet wordt verlengd.
  2. Willen werkgevers wel écht weten hoe het met ons gaat? ‘Interesse tonen moet geen trucje zijn’

    Willen werkgevers wel écht weten hoe het met ons gaat? ‘Interesse tonen moet geen trucje zijn’

    Leidinggevenden zouden vaker moeten vragen hoe het gaat met hun medewerkers. Dat kan leiden tot minder verzuim, meent verzekeraar Nationale-Nederlanden. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nu niet het idee dat de vraag vanuit oprechte interesse wordt gesteld, blijkt uit onderzoek. Terwijl we allemaal gezien en gehoord willen worden. Vooral werkgevers lijken niet te weten hoe ze zo’n gesprek het beste kunnen aanpakken.