PREMIUM
Niemand kan horecapersoneel vinden, maar Luc heeft een slimme truc en hem lukt het wél
De zomer komt eraan, maar het is de vraag of er tot ’s avonds laat op het terras gezeten kan worden. De horeca schreeuwt om personeel, en probeert deze op steeds creatievere manieren aan te trekken. ,,We proberen zelfs bij de concurrent aan te kloppen voor personeel.”
Ondernemers proberen op allerlei manieren personeel aan te trekken. Zo kunnen sollicitanten bij het Nijkerkse restaurant Meydani zelf hun salaris en uren bepalen. Eigenaar Tanim Haqparast hoopt zo personeel aan te trekken, van scholieren in de bediening, tot fulltime koks. ,,Maar het lijkt erop alsof de boodschap de juiste mensen niet weet te bereiken”, aldus een teleurgestelde Haqparast.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Salaris
‘Op mijn zestiende heb ik hier gesolliciteerd en gelijk aangegeven dat ik stappen wilde maken’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Milan (19) werkt 16 uur in de week als assistent bedrijfsleider van een supermarkt. Daarnaast studeert hij. -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
Do’s en don’ts op LinkedIn: ‘Duik niet in discussies als je te weinig verstand van zaken hebt’
Op zoek naar werk? Dan is een goed bijgewerkt LinkedIn-profiel tegenwoordig onmisbaar. Maar wat moet je vermelden, wat moet je weglaten en wat zorgt ervoor dat je opvalt tussen de honderden andere profielen? LinkedInexpert Corinne Keijzer legt uit. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger.
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMwat te doen?
Dichte Ketheltunnel exemplarisch voor huidige krappe arbeidsmarkt: ‘Vicieuze cirkel’
Twee medewerkers zijn ziek en vervolgens moet de Ketheltunnel urenlang dicht. Het lijkt het zoveelste bewijs dat Nederland piept en kraakt als gevolg van personeelstekorten. Kunnen we op meer plekken dit soort ellende verwachten? Ja, zeggen experts. -
CBS: Nog nooit zoveel zieke werknemers als in eerste kwartaal
Het ziekteverzuim onder werknemers van bedrijven en overheid is in het eerste kwartaal van 2022 gestegen tot 6,3 procent. Dat is het hoogste percentage dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ooit heeft gemeten.