Merel Lok-Bank was als pedagoog actief in de hulpverlening en binnen onderwijsinstellingen. Nu volgt ze een opleiding tot klusvrouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Merel Lok-Bank was als pedagoog actief in de hulpverlening en binnen onderwijsinstellingen. Nu volgt ze een opleiding tot klusvrouw. © Pim Mul

Loopbaancoach Merel (28) volgt haar eigen advies op en wordt klusvrouw: ‘Dít is wat ik wilde’

Als loopbaancoach adviseert Merel Lok-Bank (28) studenten te gaan doen wat ze leuk vinden. Nu volgt ze haar eigen advies op. De Bodegraafse is namelijk begonnen als klusvrouw. Ook hoopt ze andere vrouwen te inspireren om aan de slag te gaan met de boormachine, hamer, kwast en zaag.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Zelfs makelaar Merel (27) zocht zich helemaal suf naar een koophuis: ‘Ik zie veel mensen die wanhopig zijn’
  PREMIUM

  Zelfs makelaar Merel (27) zocht zich helemaal suf naar een koophuis: ‘Ik zie veel mensen die wanhopig zijn’

  De gekte op de woningmarkt lijkt geen grenzen te kennen. Ook Merel van der Kammen (27) verbaast zich erover hoe die grenzen telkens tóch weer verder worden opgerekt. Als jonge makelaar weet ze precies hoe de huizenjacht wordt gespeeld. Tegelijk is ze starter op diezelfde woningmarkt en dus ervaringsdeskundige. Het kostte haar een jaar om een betaalbaar appartementje te vinden. ,,Ik was niet wanhopig op zoek. Maar ik zie veel mensen die dat wél zijn.’’