Generaal Nicole de Wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Generaal Nicole de Wolf. © Rolf Hensel

Is generaal Nicole de Wolf een rolmodel? ‘Ik ben er niet zo mee bezig. Maar ik weet dat ik het ben’

Ruimschoots over de helft van haar militaire loopbaan vindt Nicole de Wolf (48) uit Velp zich sinds kort terug in de rang van brigadegeneraal. Daarmee is ze een van de vier vrouwelijke Nederlandse generaals van dit moment. Ze is niet alleen een topfunctie rijker, maar ook de nodige ervaringen en inzichten. 

 1. Ondernemende Ilyas (12) knapt tuinen op en inspireert
leeftijdsgenootjes: ‘Later wil ik mijn eigen tuinbedrijf’

  Ondernemen­de Ilyas (12) knapt tuinen op en inspireert leeftijdsgenootjes: ‘Later wil ik mijn eigen tuinbe­drijf’

  Hij is inmiddels een graag geziene gast van veel tuinen in Den Haag: Ilyas Demir (12). Sinds een aantal weken gaat hij de huizen in zijn wijk langs om mensen zijn diensten aan te bieden. De voortuin van Ming Faraz Khan was een van de gelukkigen. Hij is zo geraakt door het ondernemerschap, dat hij er een bericht over op LinkedIn plaatst, wat een mooi balletje liet rollen.
 2. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.