Screenshot RTL-programma Je Gaat Het Maken, waarin Max Falter zijn contract ontvangt. Deze foto is vorig jaar genomen, nog voor de coronamaatregelen werden ingevoerd.
Volledig scherm
Screenshot RTL-programma Je Gaat Het Maken, waarin Max Falter zijn contract ontvangt. Deze foto is vorig jaar genomen, nog voor de coronamaatregelen werden ingevoerd. © Je Gaat Het Maken / Bouwend Nederland

Instromen in de bouw kan (bijna) iedereen: ‘Ondanks de pandemie nog veel kansen’

De bouw worstelt al langer met een fors personeelstekort. Zij-instromers zijn daarom meer dan welkom. Maar wat komt er allemaal kijken bij zo'n instroomtraject? Loopbaancoach Erik Colijn en zij-instromer Max Falter - gevolgd door de tv-serie Je Gaat Het Maken - vertellen waar je rekening mee moet houden bij een overstap naar deze sector.

 1. Oud-collega’s en klanten hielpen Jan-Willem zoeken naar nieuwe baan: ‘Machtig mooi’
  Baan kwijt door corona

  Oud-collega’s en klanten hielpen Jan-Wil­lem zoeken naar nieuwe baan: ‘Machtig mooi’

  Het ene na het andere bedrijf maakt bekend mensen te moeten ontslaan. Reden: corona. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals, en ga zo maar door. Jan-Willem Küper (50) uit Holten was consultancy manager. Twee weken voor hij met zijn nieuwe baan zou beginnen, kreeg hij te horen dat het vanwege de coronacrisis niet doorging. Zijn netwerk schoot hem te hulp.
 1. Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim Video

  Afspraak of vergade­ring inplannen? Zo doe je dat slim

  23 februari
 2. Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk Video

  Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk

  16 februari