Van een pr-functie bij een grote cosmetica distributeur naar een baan als pedagogisch medewerker bij een kindcentrum. Jolande Leenheer gaat op haar 52ste alsnog haar droom achterna.
Volledig scherm
PREMIUM
Van een pr-functie bij een grote cosmetica distributeur naar een baan als pedagogisch medewerker bij een kindcentrum. Jolande Leenheer gaat op haar 52ste alsnog haar droom achterna. © Jeffrey Groeneweg

Groot tekort aan personeel in kinderopvang: Jolande werd in een jaar betaald omgeschoold

Jolande Leenheer was tot vorig jaar pr-dame bij een cosmeticabedrijf, sinds maart staat ze tussen de peuters en kleuters bij kindcentrum De Blieken. ,,In mijn vorige baan draaide het vaak om geld en omzet; nu ben ik helemaal blij als een kind voor het eerst op het potje is geweest.”

  1. Basisschooldirecteur Stefan zette Paula (24) direct voor de klas, zonder ervaring of de juiste papieren
    PREMIUM

    Basis­school­di­rec­teur Stefan zette Paula (24) direct voor de klas, zonder ervaring of de juiste papieren

    Hij kampte met een lerarentekort, zij zocht werk. Eén probleem: ze is niet opgeleid als leraar. Toch zette basisschooldirecteur Stefan van der Worm de 24-jarige Paula Dijkshoorn direct voor de klas. Inclusief salaris. De aanpak werkt: Paula heeft besloten zich te laten omscholen. Met grote dank aan een oud-vmbo-docent die nog veel meer ‘buitenstaanders’ voor de klas wist te krijgen.