Mariëlle Smit
Volledig scherm
PREMIUM
Mariëlle Smit © Jesje Veling

Geen prak in potjes, Mariëlle maakt kakelverse babyvoeding in zakjes: ‘Product nooit ouder dan 5 uurtjes’

Hoe is het nu met?Potjes babyvoeding? Niet meer van deze tijd, dacht Mariëlle Smit (32) vorig jaar. Binnen no-time lag haar vriesverse babyvoeding in de Hollandse schappen. Haar product is zo gewild dat er een fabriek aan te pas moest komen. ,,Dat hadden ze een beginnende onderneming nog nooit zo snel zien doen.”

 1. Student Annemarijn (20) krijgt eigen kledinglijn, slechts paar maanden na start van stage
  PREMIUM

  Student Annemarijn (20) krijgt eigen kleding­lijn, slechts paar maanden na start van stage

  Het gebeurt zelden dat een stagiair direct een eigen kledinglijn mag ontwerpen, maar Annemarijn Verboom kreeg het voor elkaar. Begin dit jaar klopte ze aan bij een Utrechts bedrijf voor een ‘oriëntatie op het werkveld’. Nu lanceert ze al een collectie t-shirts en sweaters met bijzondere prints. De jonge ontwerpster kijkt verder dan uiterlijk vertoon. Met haar kledij wil ze een boodschap geven.
 2. Wordt de kleine fruitboer bij jou op de hoek ingeruild voor Jumbo? ‘80 uur werken niet meer van deze tijd’
  PREMIUM

  Wordt de kleine fruitboer bij jou op de hoek ingeruild voor Jumbo? ‘80 uur werken niet meer van deze tijd’

  De kleine zelfstandige winkelier verdwijnt uit de binnenstad. Ketens domineren het straatbeeld. Is het voor de slager en de bakker op de hoek nog wel mogelijk om te overleven tussen de Albert Heijns en Jumbo’s van deze wereld? Experts denken van wel, maar dat vraagt om de nodige creativiteit van ondernemers. ,,Je moet stoppen met klagen, want klagen levert geen omzet op.”