De opvallendste blunders van sollicitanten: ‘Ik wil voel tijm werken’
Solliciteren kan een stressvolle gebeurtenis zijn. Recruiters vertellen hun meest opvallende ervaringen met sollicitanten. Maar, relativeert Floor Nobels, een fout hoeft niet einde verhaal te betekenen.
Floor Nobels, recruitment specialist, lepelt haar grootste blunder zo op. Niet alleen sollicitanten gaan weleens de mist in, wil ze maar zeggen, dat gebeurt ook aan de andere kant van de tafel. ,,Ik had de perfecte marketing manager gevonden voor mijn klant, een groot Nederlands merk. Het ging om een verantwoordelijke baan, een senior functie. Papieren, ervaring, alles klopte.” Nobels kreeg een telefoontje van de klant, of ze de kandidaat in kwestie al gegoogled had. Nee dus. ,,De eerste hits waren nieuws- en krantenkoppen over zijn vermissing. Hij was blijkbaar een tijdje spoorloos geweest, niemand die wist waar hij was. Raar verhaal. ‘Deze is me te ingewikkeld, Floor', zei de klant. Nee, hij is het inderdaad niet geworden.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Altijd streven naar de beste versie van jezelf? Dit is het risico
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: de beste versie van jezelf. -
Trucs van dansers en zangers tegen stress ook handig bij sollicitatiegesprek
Ervaren dansers en zangers produceren nog steeds stresshormonen op het podium. De trucs waarmee zij hun angst onderdrukken kun je ook in je sollicitatiegesprek gebruiken. -
Van telefoniste naar bierbrouwer: ‘Ik ben eindelijk trots op wat ik doe’
Als klantenservicemedewerker bij een woningcorporatie werd ze regelmatig uitgescholden. Nu maakt Rosalie de Lange het mooiste product ter wereld. ‘Als ik thuiskom ben ik moe maar voldaan, in plaats van leeggezogen en chagrijnig.’ -
Salaris
Jeroen (35): ‘Ik zou wel naar 4500 euro bruto willen’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Jeroen (35) werkt 38 uur in de week als staalconstructietekenaar.
-
PREMIUM
Wordt de kleine fruitboer bij jou op de hoek ingeruild voor Jumbo? ‘80 uur werken niet meer van deze tijd’
De kleine zelfstandige winkelier verdwijnt uit de binnenstad. Ketens domineren het straatbeeld. Is het voor de slager en de bakker op de hoek nog wel mogelijk om te overleven tussen de Albert Heijns en Jumbo’s van deze wereld? Experts denken van wel, maar dat vraagt om de nodige creativiteit van ondernemers. ,,Je moet stoppen met klagen, want klagen levert geen omzet op.” -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger.