PREMIUM
Benjamins (21) zakken stront gaan als warme broodjes over de toonbank: ‘Of het stinkt in mijn auto?’
Een zak stront nog kunnen verkopen: dan moet je wel een échte handelaar zijn. Het is precies datgene wat Benjamin Zuidbroek (21) doet. Vorig jaar begon hij samen met Ard-Jan Hoogland (22) met de Schijtzak. Nu is de onderneming ook in België en Duitsland te vinden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUM
Personeelstekort? Junior bedacht een oplossing: hij gooit tafels eruit wordt een bezorgrestaurant
Veel horeca kampen met een personeelstekort. De handdoek daardoor in de ring gooien? Dat vindt Junior Brandenburg, eigenaar van restaurant El Rey in Woerden, een slecht idee. Hij bedacht een oplossing.Woerden -
PREMIUM
Strijkt de nieuwe leidinggevende iedereen tegen de haren in? Dit gaat er waarschijnlijk mis
Wie op werk goed presteert, kan promotie krijgen naar een leidinggevende rol. De overstap van inhoudelijk werk naar een aansturende functie is zo makkelijk nog niet, weet Lennart van der Kraan. Als coach helpt hij beginnende leidinggevenden de grootste valkuilen te vermijden. Hier moet je op letten in drie veelvoorkomende scenario’s. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
PREMIUMinterview
‘Succes heeft een negatieve kant gekregen’
In ons werk lijken we continu met succes bezig te zijn. Hoe succesvol we zijn wordt gemeten aan de hand van testresultaten, targets en maandcijfers. Maar succes is veel breder en voor iedereen anders, stelt schrijver Peter Henk Steenhuis. En als je weet wat het voor jou is, heb je ook minder stress.
-
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
-
-
PREMIUMaan het werk
Ontslag is iets om wakker van te liggen, ook voor werkgevers
De manier waarop een bedrijf medewerkers ontslaat zegt een hoop. Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Deze week staat ze Janine bij, die zich volgens haar werkgever eens moet ‘gaan oriënteren op haar drijfveren voor de toekomst’. -
PREMIUM
Van sterrenrestaurant naar klaslokaal: Christine (30) sprong in het diepe en werd dolgelukkig
Christine Bos (30) werkte bij een sterrenrestaurant, maar staat nu voor de klas op een middelbare school. ‘Niks leukers dan het onderwijs.’