Stefan van der Worm, directeur van basisschool De Grote Reis in Rhoon, samen met zijinstromer Paula Dijkshoorn. De laatste: ,,Het onderwijs was voor mij nooit een optie, maar nu ik ervan geproefd heb, wil ik niets anders meer.”
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan van der Worm, directeur van basisschool De Grote Reis in Rhoon, samen met zijinstromer Paula Dijkshoorn. De laatste: ,,Het onderwijs was voor mij nooit een optie, maar nu ik ervan geproefd heb, wil ik niets anders meer.” © Frank de Roo

Basisschooldirecteur Stefan zette Paula (24) direct voor de klas, zonder ervaring of de juiste papieren

Hij kampte met een lerarentekort, zij zocht werk. Eén probleem: ze is niet opgeleid als leraar. Toch zette basisschooldirecteur Stefan van der Worm de 24-jarige Paula Dijkshoorn direct voor de klas. Inclusief salaris. De aanpak werkt: Paula heeft besloten zich te laten omscholen. Met grote dank aan een oud-vmbo-docent die nog veel meer ‘buitenstaanders’ voor de klas wist te krijgen.

 1. Genieten van het leven zou niet in de wachtstand moeten staan
  PREMIUM
  aan het werk

  Genieten van het leven zou niet in de wachtstand moeten staan

  Genieten van het leven, kan dat pas als je met pensioen bent? Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Ze merkt op dat veel mensen aftellen tot hun pensioen, terwijl ze tijdens hun loopbaan van al het leven kunnen genieten. “Genieten van het leven zou niet in de wachtstand moeten staan totdat de overheid besluit dat je kunt stoppen met werken.”
 2. Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’

  Mae (23) haalde hbo-diploma ondanks alle negatieve adviezen van leraren: ‘Ik was te lief voor de havo’

  De 23-jarige Mae kreeg op de basisschool te horen dat ze te lief was voor de havo en werd naar de mavo gestuurd. Zelfs na het behalen van haar havo-diploma bleef die uitspraak haar nog lang achtervolgen. Inmiddels heeft ze een hbo-diploma in de pocket en runt ze haar eigen bedrijf. ,,Ik ben uiteindelijk dankbaar hoe dit allemaal is gelopen, want ik heb er één heel belangrijke les van geleerd: laat nooit iemand jouw zwakke punten bepalen.”