Voormalig SP-leider Emile Roemer roept met zijn aanjaagteam het kabinet op arbeidsmigranten meer bescherming te bieden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Volledig scherm
Voormalig SP-leider Emile Roemer roept met zijn aanjaagteam het kabinet op arbeidsmigranten meer bescherming te bieden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. © ANP

Arbeidsmigranten wonen te dicht op elkaar, kans op verspreiding corona 'levensgroot’

Doordat arbeidsmigranten vaak veel te dicht op elkaar wonen, is de kans op besmetting met het coronavirus en de verspreiding daarvan ‘levensgroot’. Daarom moet er op korte termijn een limiet komen van maximaal twee mensen die een slaapkamer delen die groot genoeg is om anderhalve meter afstand te houden.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.