Geitenhouderijhouders  Gijs en vader Rob van Rooij hebben een groot perceel met zonnebloemen. De oogst wordt gebruikt als voer voor de geiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Geitenhouderijhouders Gijs en vader Rob van Rooij hebben een groot perceel met zonnebloemen. De oogst wordt gebruikt als voer voor de geiten. © copyright Marc Bolsius

Zonnebloemveld in Drunen is er niet alleen voor de sier: ‘De geiten zijn er dol op’

DRUNEN - Het zonnebloemenveld bij Geitenhouderij Van Rooij in Drunen doet Zuid-Europees aan, maar de bloemen staan er niet alleen voor de mooie plaatjes. De geitenhouderij is een van de eerste bedrijven in Nederland die zonnebloemen teelt voor hun dieren. Er zit namelijk heel veel energie in, maar het oogsten wordt nog wel een dingetje.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?