Een deel van het cultuurcafé in cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen.
Volledig scherm
Een deel van het cultuurcafé in cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen. © Olaf Smit

Witte rook: bibliotheek en De Voorste Venne eens over verhuizing

DRUNEN - De bibliotheek in Drunen kan verhuizen naar cultureel centrum De Voorste Venne. Die conclusie trekken de beide besturen, nadat ze in opdracht van de gemeente onderzoek hebben gedaan naar zo'n verhuizing. De bieb moet komen in de ruimte van poppodium Utopia. De opening staat gepland in 2023.

 1. ‘Kritiek op ons plan is soms echt onzin’. Bestuur bieb Heusden kaatst bal terug
  PREMIUM

  ‘Kritiek op ons plan is soms echt onzin’. Bestuur bieb Heusden kaatst bal terug

  DRUNEN - Om gelijk maar de kou uit de lucht te halen: Nee, ze gooien niet de kont tegen de krib. En ja, in Drunen is verhuizing naar De Voorste Venne zeker een optie. Maar dat neemt niet weg dat de relatie met de gemeente volgens Bibliotheek Heusden ‘in een kleine crisis verkeert’. ,,Het college en wethouder Van Steen verkondigen hier en daar echt onzin. Je vraagt je af of iedereen ons Beleidsplan wel heeft gelezen.”
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.