Volledig scherm
© Frans Nikkels

Wilde achtervolging van 'vriendelijk zwaaiende’ hardrijder in Haarsteeg eindigt met arrestatie

HAARSTEEG - De schoffelploeg van de Lambertuskerk stond maandagmorgen even vreemd te kijken toen aan op de Haarsteegsestraat ineens drie politieauto’s met sirene verschenen, in achtervolging van een personenauto.

,,Ze kwamen van drie kanten”, zegt een van de schoffelaars. ,,Ik denk dat ze ’m probeerden in te sluiten.” De voortvluchtige was er niet van onder de indruk, denkt hij. ,,Hij zwaaide vrolijk naar ons toen hij voorbij reed. Daarna reed hij met een rotgang de Meester Prinsenstraat in, het kan bij wijze van spreken 150 per uur zijn geweest. Ik denk niet dat de politie hem te pakken heeft gekregen, daar was die auto veel te snel voor. Even later kwamen de politiewagens weer terug.”

De schijn bedriegt echter, zo meldt politiewoordvoerder Marco van Rossum. Dat er sprake was van een achtervolging hebben de mannen van de schoffelploeg goed gezien, maar de bestuurder is er niet in geslaagd aan de politie te ontsnappen. ,,We hebben hem kunnen aanhouden. Hij wordt verdacht van diverse verkeersovertredingen en het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is dan ook ingevorderd.”