Volledig scherm
PREMIUM
Een kenmerkend beeld uit het voormalige Land van Ooit, het tegenwoordige Steenenburg: de soldaten in het water. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Wijnand Aarts mengt zich, geheel ‘in stijl’, in straatnamendiscussie ex-Land van Ooit

DRUNEN - Zo af en toe laat hij weer eens van zich horen.  Wijnand Aarts uit Drunen. En meestal is hij daarbij weinig vleiend in de richting van de overheid. De gemeente Heusden heeft al menigmaal een bak kritiek over zich heen gekregen, in vaak niet mis te verstane bewoordingen. Kritiek op beleid, kritiek op uitgaven, kritiek op wat Aarts ziet als achterkamertjespolitiek en het achterhouden van informatie. 

Hij kwam met een eigen politieke partij, Uitgeslapen, om de lokale politiek eens flink op te schudden. Maar net als ‘Heusden word wakker’ en ‘Heusden snurkt verder’ leverde dat geen successen op. Net zo min als zijn open sollicitatie naar het burgemeestersambt in Heusden. Hij leverde ooit ook z’n afvalpas in, omdat hij vond dat niemand wat te maken heeft met de hoeveelheid afval die hij ‘produceert’. 

  1. Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’
    PREMIUM

    Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’

    WAALWIJK - Somberte kleeft niet aan Finn de Jong (13). De Waalwijker is vrolijk, goedlachs. En het gezicht van Cycle4Children, waarvoor zeventien leerlingen van het Willem van Oranje College 700 kilometer zwoegen op de fiets. Om geld in te zamelen voor onder meer Duchenne, de ziekte die Finn zo dapper draagt. ,,Ik probeer plezier te halen uit de dingen die ik nog wél kan."