Volledig scherm
© ANP

Week van de Veiligheid: Lachgas(t) gaat in Waalwijk de scholen langs

WAALWIJK Het is weer Week van de Veiligheid; in Waalwijk is er ditmaal ook aandacht voor de gevaren van lachgas. En dus krijgen de middelbare scholen de komende tijd niemand minder dan de Lachgas(t) op bezoek. Met de Lachgas(t) wordt specifiek gemikt op de jeugd. De Lachgas(t) bezoekt een aantal middelbare scholen om aandacht te vragen voor de gevaren die samenhangen met het gebruik van lachgas. 

Deze week doet de Lachgas(t) De Overlaat en Met Praktijkonderwijs aan. De komende maanden volgen nog meer middelbare scholen. 

Die landelijke Week van de Veiligheid en loopt van maandag 7 t/m zondag 13 oktober. De gemeente Waalwijk houdt samen met haar veiligheidspartners een hele trits activiteiten. Het gebeurt al langer dat volwassenen en ouderen worden bijgespijkerd over veiligheid. Zo worden er voorstellingen gegeven om inwoners weerbaarder te maken tegen babbeltrucs in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Ook kun je bij diverse autodealers je kentekenplaten gratis laten vastzetten met speciale anti-diefstalschroeven.

De gemeente Waalwijk staat ook met haar veiligheidspartners op de weekmarkten. Dat varieert van de gevaren van wietteelt in woonwijken, het beveiligen van je eigen woning tot het parfum XTACY. Dit is een parfum met de geur van XTC. Meer informatie is te vinden op www.waalwijk.nl/weekvandeveiligheid