Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van het gebied waar de waterberging komt te liggen. © Beeld Werkt

Waterberging Drunen; nu moet het lukken

Nog even de kapvergunning uitzitten. En dan kan waterschap Aa en Maas de komende maanden eindelijk beginnen aan de grote waterberging tussen de Spoorlaan en de A59 bij Drunen. 

Eigenlijk had de waterberging er al een heel groeiseizoen moeten liggen, maar na twee keer uitstel moet het er dit najaar toch eindelijk van komen. De kapvergunning ligt ter inzage, alle andere bezwaarprocedures zijn gelopen. ,,We gaan binnenkort de aanbestedingsprocedure in met vier aannemersbedrijven”, zegt Elka Vuteva, projectleider namens waterschap Aa en Maas. ,,Daar rolt één aannemer uit.” 

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.