Volledig scherm
PREMIUM
Ad Vos en Elly Tamerus, twee hartstochtelijke fans van de wandelsport, tonen het vaandel van WSV. © Marry Bouman

Wandelvreugd uit Wijk en Aalburg nog altijd springlevend

WIJK EN AALBURG - San Cok en zijn vrouw Riek, en Zweer Scheffers en zijn vrouw Rie waren vijftig jaar geleden de oprichters van wandelsportvereniging Wandelvreugd in Wijk en Aalburg. De club is nog steeds springlevend, ook al kent Wandelvreugd nog een ‘zwarte bladzijde’.

De aandacht voor het gouden jubileum blijft bescheiden. Geen receptie. ,,We hebben voor onze leden wat georganiseerd. Dat bestond dit jaar al uit een zaterdagavondbrunch, een vaartocht over de Dieze en een stadswandeling in Woudrichem. En we gaan happen en stappen", vertelt voorzitter én penningmeester Ad Vos (62).

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.