Volledig scherm
PREMIUM
s © Thinkstock

Waalwijkse woonwagenbewoners moeten weg na drugsvondst

WAALWIJK - De vondst van hennepkwekerijen komt een groep bewoners van het woonwagenkamp aan de Altenaweg in Waalwijk duur te staan. De gemeente Waalwijk eist dat de betrokken bewoners hun drie woonwagens verwijderen én vertrekken. De gemeente die eigenaar is van de grond, zegt het huurcontract op. Ze wil geen ‘zaken doen’ met mensen die zich bezig houden met criminele activiteiten.

Als de bewoners niet meewerken, zal de gemeente zelf de standplaatsen ontruimen. De kosten daarvan zijn dan voor de huurders. De betrokken bewoners verzetten zich voorlopig tegen het besluit van de gemeente.  Waalwijk wil nu via een kort geding de huurovereenkomst laten ontbinden. De rechtszaak dient 24 mei. Jorg Siebelt, advocaat van de betrokken families, vindt het nog te vroeg om in het openbaar te reageren op de zaak.

  1. Veiligheidsregio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    Veilig­heids­re­gio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    WAALWIJK - Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant houdt op internet een enquête over de ervaringen met het NL-Alert tijdens de brand bij afvalverwerkingsbedrijf Maton in Waalwijk. De brandende berg bouwafval zorgde voor veel rook, die richting Waalwijk trok. Er ging maandagavond twee keer een oproep uit om ramen en deuren gesloten te houden, maar niet iedereen kreeg de berichten op z'n mobiel binnen, zo bleek uit de vele reacties.