s
Volledig scherm
PREMIUM
s © Thinkstock

Waalwijkse woonwagenbewoners moeten weg na drugsvondst

WAALWIJK - De vondst van hennepkwekerijen komt een groep bewoners van het woonwagenkamp aan de Altenaweg in Waalwijk duur te staan. De gemeente Waalwijk eist dat de betrokken bewoners hun drie woonwagens verwijderen én vertrekken. De gemeente die eigenaar is van de grond, zegt het huurcontract op. Ze wil geen ‘zaken doen’ met mensen die zich bezig houden met criminele activiteiten.

Als de bewoners niet meewerken, zal de gemeente zelf de standplaatsen ontruimen. De kosten daarvan zijn dan voor de huurders. De betrokken bewoners verzetten zich voorlopig tegen het besluit van de gemeente.  Waalwijk wil nu via een kort geding de huurovereenkomst laten ontbinden. De rechtszaak dient 24 mei. Jorg Siebelt, advocaat van de betrokken families, vindt het nog te vroeg om in het openbaar te reageren op de zaak.

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?