Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Waalwijkse verenigingen en De Mads zijn aan zet voor nieuwe cultuurhal

WAALWIJK - Het plan voor een nieuwe ‘cultuurhal’ hoeft nog niet helemaal afgeschreven te worden, maar de Waalwijkse verenigingen zullen zelf eerst met een goed betaalbaar plan moeten komen. De gemeenteraad legt de bal nu neer bij De Notenkrakers, Djemm!, Next, The Longstreetsingers en Liedertafel Oefening en Vermaak. Mogelijk kan ook muziekcentrum De Mads bij de plannen voor gezamenlijke huisvesting betrokken worden.

Het wordt wel een race tegen de klok. De vijf verenigingen dachten een lange tijd een plek te krijgen in een nieuwe hal op het voormalige RWB-terrein. Maar het plan is gestrand op de kosten: de bouw zou de gemeente geen 388.000 euro kosten zoals eerder berekend, maar 840.000 euro. Dat zag de politiek niet zitten. 

  1. Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’
    PREMIUM

    Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’

    WAALWIJK - Somberte kleeft niet aan Finn de Jong (13). De Waalwijker is vrolijk, goedlachs. En het gezicht van Cycle4Children, waarvoor zeventien leerlingen van het Willem van Oranje College 700 kilometer zwoegen op de fiets. Om geld in te zamelen voor onder meer Duchenne, de ziekte die Finn zo dapper draagt. ,,Ik probeer plezier te halen uit de dingen die ik nog wél kan."