Volledig scherm
Waalwijk © FPMB / Erik Haverhals

Waalwijkse automobilist zonder rijbewijs blijkt onder invloed van drugs en raakt auto kwijt

WAALWIJK - Een 28-jarige man uit Waalwijk is zaterdagmiddag zijn auto kwijtgeraakt. De man reed zonder rijbewijs en bleek onder invloed te zijn van softdrugs. 

Agenten zagen 's middags een auto rijden, waarvan bekend was dat de eigenaar geen rijbewijs had. De man werd staande gehouden op de Professor Kamerlingh Onnesweg in Waalwijk. Het was niet de eerste keer dat hij zonder rijbewijs achter het stuur zat en dus nam de politie contact op met justitie. Daarna werd de auto in beslag genomen en weggetakeld. 

De Waalwijker bleek onder invloed te zijn van softdrugs. De speekseltest gaf een positief resultaat op thc, een werkzame stof in wiet en hasj. De man zal zich op een later moment voor een politierechter moeten gaan verantwoorden. 

Volledig scherm
Waalwijker zonder rijbewijs raakt auto kwijt en blijkt onder invloed van drugs © Politie Waalwijk
  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.