Volledig scherm
PREMIUM
Bert Maas woont in Waalwijk pal aan de Maasroute, precies langs het stuk A59 waar ondanks de aanwezigheid van huizen, géén geluidswal staat. © Beeld Werkt

Waalwijker Bert Maas is ziek van de herrie, ‘maar verhuizen kan niet’

WAALWIJK - Bert Maas uit Waalwijk zegt het al jaren. De A59 bij Baardwijk maakt te veel herrie. Nu heeft hij het ook zwart op wit. De gemeente en Rijkswaterstaat gaan in overleg. 

Het huis heeft overal luiken. Slapen doen ze met de ramen dicht en de airco aan. En áltijd met oordoppen in. ,,Anders is het niet te doen", zeggen Bert en Nellie Maas. Vijftig meter wonen ze van de Maasroute af. En misschien nog wel erger, afrit Waalwijk-Oost eindigt pal voor hun deur. Dag en nacht gaat het door. Auto's en vrachtwagens, ook al mogen die laatste er niet eens komen, rijden er van het gladde asfalt rechtstreeks de klinkers op. Rambambambam, klinkt het dan.

  1. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
    PREMIUM

    Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

    BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.