Volledig scherm
Blijdschap bij team Baardwijk tijdens een van de vorige edities van Waalwijk Ontmoet. Na 38 jaar werden ze kampioen, goed voor de prijs bij sportprestatie groep. © JAN STADS

Waalwijk eert inwoners; wie is er volgens jou aan de beurt?

WAALWIJK - Welke Waalwijkers verdienen het dit jaar om in het zonnetje te worden gezet, zo wil de gemeente Waalwijk van haar inwoners weten. Elk jaar tijdens Waalwijk Ontmoet reikt de gemeente haar prijzen uit: voor de beste vrijwilliger, de beste sportprestatie en de beste culturele prestatie. 

Inwoners kunnen tot 30 september hun kandidaten aanmelden via de website van de gemeente. ,,Iedere club, vereniging of organisatie heeft wel iemand rondlopen die een bedankje verdient of die een geweldige prestatie heeft geleverd”, zo moedigt de gemeente aan. 

Inzendingen moeten aan bepaalde criteria voldoen. Wanneer iemand bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet, moet dat wel binnen de gemeente Waalwijk gebeuren en een kandidaat mag de prijs niet vorig jaar ook al hebben gewonnen. 

Zodra alle voordrachten binnen zijn, bekijkt de gemeente of de inzendingen aan de criteria voldoen. ,,Daarna mag het publiek zijn stem uitbrengen.” Winnaars krijgen naast een oorkonde een geldbedrag van 150 euro. Voor de winnaars van de groepscategorieën ligt 350 euro klaar. 

Waalwijk Ontmoet heeft plaats zaterdag 16 november in het Mandemakers Stadion.