Volledig scherm
© ANP XTRA

VVD Heusden: geef bedrijven uitstel van betaling lokale lasten

VLIJMEN - De VVD in Heusden wil dat ondernemers uitstel van betaling krijgen voor de betaling van de lokale lasten en dat bij latere betaling geen rente wordt berekend. Dat heeft fractievoorzitter Bram Lommes namens zijn partij aan het college gevraagd.

Door de maatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus, zijn veel ondernemers in acute liquiditeitsproblemen gekomen, aldus Lommers. Uitstel van betaling zou hen enorm helpen.

De VVD vraagt verder om beboeting vanuit de gemeente achterwege te laten. ,,Of in elk geval zeer terughoudend mee om te gaan.” Ook wilde fractie weten welke maatregelen Heusden verder wil nemen om ondernemers in deze tijd ‘te ontzorgen'. 

Loon op Zand

Loon op Zand besloot deze week om bedrijven in de gemeente drie maanden uitstel te geven om hun belasting te betalen. Hierdoor hoeven de onroerende zaakbelasting en de afvalstoffenheffing pas op 31 augustus betaald te zijn. Ook met opgelegde leges wordt soepel omgegaan.

Met openstaande belastingrekeningen van voorgaande jaren zal de gemeente ook flexibel omgaan. Voor individuele gevallen worden in overleg passende oplossingen gezocht.

De VVD in Altena pleitte ook al voor de mogelijkheid ondernemers zoveel als mogelijk uitstel te geven voor het bestalen van de gemeentelijke belastingen. 

  1. Blije gezichten bij ‘coronaverrassingstas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    Blije gezichten bij ‘coronaver­ras­sings­tas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    HEUSDEN - Voor Ali Prins (77 jaar) uit Oudheusden was de coronaverrassingstas, die ze vandaag ontving, een schot in de roos. "Ik ben erg blij met deze aandacht voor oudere en eenzame mensen in ons dorp. Door de crisis kom ik nauwelijks de deur meer uit. Verder heb ik alle kastjes al schoongemaakt. Mijn dochter doet de boodschappen." Prins is een van de honderdvijftig ouderen aan wie de kleurrijke verrassingstas werd overhandigd. De tas is een initiatief van Buurt Bestuurt, Contour de Twern, Woonveste, de Coöp en voetbalclub HCC.