Volledig scherm
Ernstig ongeluk met scooter in Almkerk. © Erik Haverhals

Vrouw (25) vrijgesproken van schuld aan dodelijk ongeluk Almkerk

BREDA - Een 25-jarige vrouw uit Rijswijk (gemeente Almkerk) is vrijdag door de rechtbank in Breda vrijgesproken van schuld aan het dodelijke ongeluk op de Emmikhovenseweg in Almkerk. Bij een botsing op 23 juli 2018 kwam een 56-jarige scooteraar uit Raamsdonksveer om het leven. 

Tegen de vrouw was 200 uur taakstraf geëist, omdat ze te hard zou hebben gereden bij het kruispunt met de Provincialeweg Zuid. Maar ze had wel degelijk vaart geminderd, stelde de rechtbank. Die sloot ook niet uit dat het ongeluk ook was gebeurd als de vrouw stapvoets had gereden. De scooteraar reed helemaal links van de weg, waardoor de vrouw hem op de dicht beboste kruising bijna niet kon zien. De man overleed twee weken na het ongeluk.

De vrouw heeft zich volgens de rechter alleen schuldig gemaakt aan het niet geven van voorrang, maar de rechtbank ziet niet hoe de vrouw anders had kunnen handelen, waardoor ze de vrouw ontslaat van rechtsvervolging: ze krijgt dus geen boete.

  1. Waalwijk zet definitief streep door ‘steegje Sebregts’: doorsteek naar Grotestraat is niet meer nodig

    Waalwijk zet definitief streep door ‘steegje Sebregts’: doorsteek naar Gro­testraat is niet meer nodig

    WAALWIJK - Na jaren van discussie is het besluit eindelijk daar: de plannen van de gemeente Waalwijk om van het ‘steegje van Sebregts’ een fatsoenlijke doorsteek te maken tussen de Grotestraat en de parkeerplaats aan de Taxandriaweg gaan niet door. Het realiseren van een doorsteek is niet langer nodig nu de gemeente een stukje verderop een andere doorsteek naar de parkeerplaats heeft gemaakt.