Volledig scherm
PREMIUM
kunstroute gemeente heusden hier het atelier van Tirelire[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

‘Vreemgaan met klei’ bij succesvolle twaalfde editie van de Route van de Kunst in Heusden

HEUSDEN - Tijdens dit pinksterweekend vond een succesvolle twaalfde editie van de Route van de Kunst plaats. Het werd dit jaar nog grootser gevierd. Kunstliefhebbers konden, voorafgaand aan de fietsroute, al een voorproefje zien van de deelnemende kunstenaars.

De organisatie van het jaarlijkse evenement, waarbij men fietsend exposities langsgaat, ging deze keer een samenwerking aan met De Voorste Venne en Het Pieck in Drunen. Daardoor konden bezoekers vanaf 25 mei alvast één kunstwerk bekijken van iedere deelnemer aan de route. Een succes, vindt beeldhouwer Marlies Smit, die exposeert in 't Stuurhuis in Nieuwkuijk. ,,Ik kwam hier mensen tegen, die zeiden: o, dat is die mevrouw van die vlinder! In De Voorste Venne staat namelijk een stenen vlinder van mij. Het is leuk dat mensen mijn werk herkennen.” In 'haar' expositieruimte staan gepolijste beeldhouwwerken zoals hertenhoofden en geheimzinnige gezichten, gemaakt van allerlei soorten steen. Mergel bijvoorbeeld, maar ook marmer en Indiase speksteen. ,,Met steen werken is fascinerend, omdat ik nooit precies weet hoe het eruit gaat zien”, aldus Smit. 

  1. Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’
    PREMIUM

    Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’

    WAALWIJK - Somberte kleeft niet aan Finn de Jong (13). De Waalwijker is vrolijk, goedlachs. En het gezicht van Cycle4Children, waarvoor zeventien leerlingen van het Willem van Oranje College 700 kilometer zwoegen op de fiets. Om geld in te zamelen voor onder meer Duchenne, de ziekte die Finn zo dapper draagt. ,,Ik probeer plezier te halen uit de dingen die ik nog wél kan."