Tekstkar met de oproep om voldoende afstand te houden. Dergelijke borden komen te staan bij de vesting Heusden en bij Giersbergen.
Volledig scherm
Tekstkar met de oproep om voldoende afstand te houden. Dergelijke borden komen te staan bij de vesting Heusden en bij Giersbergen. © Politie Vleuten-De Meern

Verwachte coronadrukte: Heusden en Waalwijk sluiten geen wegen af

VLIJMEN/WAALWIJK -  Heusden en Waalwijk sluiten komend weekend geen wegen of fietspaden af. Op andere plaatsen gebeurt dat wel, in een poging een te grote toestroom van wandelaars, fietsers, wielrenners of motorrijders te krijgen.

De angst bestaat dat mede door het mooie weer dat wordt voorspeld, veel mensen in het weekend eropuit trekken. Daardoor bestaat de kans dat coronaregels snel geschonden worden, bijvoorbeeld als het gaat om de verplichte anderhalve meter afstand tot elkaar. Er zijn daarom gemeenten die bepaalde wegen afsluiten.

Matrixborden

Heusden doet dat dus niet. Wel worden bij de toegang tot de Loonse en Drunense Duinen bij Giersbergen matrixborden geplaatst, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. Hetzelfde gebeurt bij de vesting Heusden, eveneens een geliefde plek voor dagjesmensen. Op de borden verschijnen teksten als ‘Houd afstand #corona'. 

Ook Waalwijk sluit geen wegen of fietspaden af. Wel zal er extra toezicht zijn bij fietspad het Halve Zolenpad, met name ter hoogte van Waspik en Sprang-Capelle. Daar was het de afgelopen dagen heel druk met fietsers, wandelaars en skaters.