Volledig scherm
PREMIUM
De dijk in de Kerkvaartse haven in Waspik is niet goed genoeg meer. In plaats van de dijk te verstevigen met stortstenen wordt nu onderzocht of er een nieuwe dijk kan worden aangelegd een stukje verderop. © John Schouten / Beeld Werkt

Verrassende wending. Waalwijk wil haven Waspik toch verbreden: ‘We onderzoeken of het haalbaar is’

WAALWIJK - Waalwijk en ondernemers in de Kerkvaartse haven in Waspik lijken eruit te zijn. De dijk wordt niet verstevigd met stortstenen. ,,We gaan de dijk verleggen en de haven verbreden.” Als het tenminste te betalen is. 

Een verrassende wending in het dossier Kerkvaartse haven in Waspik. Ondernemers in de haven hoeven niet langer bang te zijn dat de dijk verstevigd wordt met stortstenen. Wethouder Ronald Bakker is het met de ondernemers eens: ,,Er moet een nieuwe dijk komen en dan een stuk verderop, zodat de haven meteen wordt verbreed.” 

  1. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
    PREMIUM

    Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

    BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.