Volledig scherm
Bij het bedrijf Maton stond maandag een forse berg bouwafval in brand, met flinke rookontwikkeling als gevolg. © Foto Persbureau Midden Brabant Erik Haverhals

Veiligheidsregio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

WAALWIJK - Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant houdt op internet een enquête over de ervaringen met het NL-Alert tijdens de brand bij afvalverwerkingsbedrijf Maton in Waalwijk. De brandende berg bouwafval zorgde voor veel rook, die richting Waalwijk trok. Er ging maandagavond twee keer een oproep uit om ramen en deuren gesloten te houden, maar niet iedereen kreeg de berichten op z'n mobiel binnen, zo bleek uit de vele reacties. 

Mensen kunnen nu op internet hun mening geven over NL-Alert. De reacties worden gebruikt  voor een onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid. Het doel is om de berichtgeving verder te verbeteren. Het onderzoek zal ongeveer een jaar duren. 

Waarschuwen

Sinds 2012 wordt NL-Alert ingezet om inwoners via hun mobiel te waarschuwen voor incidenten, zoals bijvoorbeeld brand, noodweer of gaslekkage. 

Het is geen verrassing dat maandagavond niet alle Waalwijkers bereikt werden. Er zijn diverse redenen waarom de berichten soms niet doorkomen. Niet bij iedereen is het mobiel goed ingesteld. Ook slecht of geen bereik heeft soms invloed. Vooral bij het oudere type toestellen kan het schelen als iemand net op dat moment een zware app downloadt, filmpje kijkt of in gesprek is.          

Wie zijn mening over NL-Alert wil delen, kan reageren via https://bit.ly/2W3Vc1w