Veel schade na brand door blikseminslag in woning in Wijk en Aalburg

Update + VideoWIJK EN AALBURG - In een woning aan de Tulpenstraat in Wijk en Aalburg is vrijdagochtend rond 09.45 uur brand uitgebroken. De bliksem sloeg in op de woning.

De brandweer rukte met meerdere wagens uit. Inmiddels is de brand meester. Dat betekent dat het vuur onder controle is en dat er geen kans meer is op verdere uitbreiding. Door middel van een hoogwerker werden er dakpannen van het dak gehaald om zo te controleren of er het nog ergens smeult. Dat bleek niet het geval.

Veel schade

De bewoners van het huis waren niet thuis op het moment van de brand. De schade in hun woning is groot. Volgens een woordvoerder van de brandweer woedde er korte tijd een ‘stevige brand’ op zolder. In heel het huis is er daarom sprake van rook- en waterschade van het blussen.

Ook de buren in het aangrenzende huis kunnen rekenen op veel schade. De brandweer moest namelijk ook daar op zolder met een waterslang binnen om te voorkomen dat het vuur over kon slaan. Dat lukte, maar er is wel sprake van waterschade.

Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade in de woning op te nemen.

Het KNMI geeft voor vrijdagmiddag code geel af vanwege lokaal stevige onweersbuien met mogelijk windstoten. Ook in Tilburg sloeg de bliksem in op een woning.

Volledig scherm
Woningbrand na blikseminslag in Wijk en Aalburg © Foto FPMB / Erik Haverhals
Volledig scherm
Woningbrand na blikseminslag in Wijk en Aalburg © Foto FPMB / Erik Haverhals
  1. Altena praat over atletiekaccommodatie en verplaatsing paardensportvereniging

    Altena praat over atletiekac­com­mo­da­tie en verplaat­sing paarden­sport­ver­e­ni­ging

    SLEEUWIJK - Het plan om achter het Altena College de al zo veel jaren gewenste atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners te realiseren in samenhang met de verplaatsing van de paardensportvereniging De Nieuwe Roef naar de locatie Roef 5 in Sleeuwijk kan, naar het er nu naar uitziet, rekenen op steun van de politiek. Die had overigens nog wel wat vragen waarop ze een antwoord wil hebben voordat binnenkort een definitief besluit genomen wordt.