Volledig scherm
Deze week doen 366 inwoners van Waspik mee aan de jaarlijkse avondvierdaagse. Vrijdagavond is het feestelijke onthaal in de Schoolstraat. © Marcel Donks

Veel jeugd op de been bij Waspikse avondvierdaagse

WASPIK - De jaarlijkse avondvierdaagse die dinsdag in Waspik van start ging, is onverminderd populair in het dorp. Dit jaar doen er 366 sportievelingen mee waaronder vooral veel jeugd. Vrijdagavond worden alle deelnemers feestelijk onthaald in de Schoolstraat.

Je woont in Waspik en je hebt een gezin: dan doe je gewoon mee aan de avondvierdaagse. Zo simpel lijkt het te zijn in het dorp. Ook dit jaar verschijnen opvallend veel gezinnen met jonge kinderen aan de start van de 3 en 5 kilometer. De oudere jeugd verzamelt iedere avond voor de start van de 10 of 15 kilometer. "Voor ieder wat wils", geeft een tevreden Marjoleine Veldhuisen van Den Bolder bij de start op woensdagavond aan. "Het is voor ons als organisatie fijn als we zien dat we in een grote behoefte voldoen. Al die uitgelaten kinderen aan de start: fantastisch!"

  1. Paardensportvereniging wil verhuizen als nieuwe atletiekbaan in Sleeuwijk er komt
    PREMIUM

    Paarden­sport­ver­e­ni­ging wil verhuizen als nieuwe atletiek­baan in Sleeuwijk er komt

    ALMKERK/SLEEUWIJK - Paardensportvereniging De Nieuwe Roef wil het liefst verhuizen als voor Altena Road Runners de nieuwe atletiekbaan waar al jaren naar wordt uitgezien, er komt. Het blijven zitten op de huidige locatie aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk zal dan problemen geven voor de paarden en de vereniging kan niet doorontwikkelen. De voorkeur gaat uit, samen met andere verenigingen, naar het bouwen van een hippisch centrum. Daarvoor heeft men het oog laten vallen op de locatie aan de Roefweg 5.