Volledig scherm
De vans lijken qua type op elkaar, maar niet twee bussen zijn hetzelfde. © Marcel Donks

Van-meeting in Waspik zit nog steeds in de groei

WASPIK - De Van-meeting in Waspik wordt met 250 voertuigen dit jaar nog groter dan de voorgaande twee edities.

De eerste internationale Van-meeting in 2017 in Waspik werd een groot succes. Ook vorig jaar was er veel animo voor het weekend van de Amerikaanse busjes. Voor de derde editie, komend weekeinde, heeft de organiserende Stichting VenCounter Holland al ruim 250 aanmeldingen uit binnen- en buitenland.

Liefhebber

Als eigenaar of liefhebber van een Amerikaanse Van is het leuk om verhalen en ideeën uit te wisselen met zielsverwanten. Dat is precies de reden voor de oprichting in 2012 van de Stichting VenCounter Holland. ,,Hoewel er al veel Amerikanen-meetings zijn, was het onze wens om bijeenkomsten te organiseren alleen voor Vans", vertelt stichtingsvoorzitter Klaas Jonkheim. ,,Insteek daarbij was een vereniging te worden zonder verplichtingen en zonder betalende leden. Niets moet, bijna alles mag. Daarom houden we af en toe bijeenkomsten waarbij geldt: vrijheid blijheid. Onze meetings en festiviteiten zijn basic, gezellig en scherp geprijsd."

Showroom

Een rondgang over het terrein doet denken aan een grote camping, maar dan als openluchtshowroom. De vans lijken qua type op elkaar, maar niet twee bussen zijn hetzelfde. Waar sommige 'vanners' heel veel aandacht aan de buitenkant en de afwerking besteden, kiezen anderen voor een praktische inrichting en gebruikersgemak. Een aantal vanners zal ook nu weer in clubverband naar Waspik komen. De verschillende clubs zijn te herkennen aan de vlaggen die hoog boven de tenten wapperen. Met z'n allen genieten de zielsverwanten van elkaars busjes, verhalen, muziek en barbecues.

Voor het publiek is het terrein zondagmiddag gratis toegankelijk. ,,Jong en oud kunnen zich dan vergapen aan de mooiste Amerikaanse vans die hopelijk staan te blinken in de zon", vertelt Jonkheim. De Van-meeting wordt gehouden van morgen tot en met maandag op het weiland van Frank de Bont aan de Geallieerdenweg in Waspik.