Uitslaande woningbrand in Waalwijk onder controle, geëvacueerde buurtbewoners terug naar huis

Update + videoWAALWIJK - In een woning aan het Westeinde in Waalwijk is zaterdagavond rond 20.15 uur brand ontstaan in de meterkast. De brand ontwikkelde zich snel tot een uitslaande brand.  Rond 22.45 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Een bewoner ademde rook in.

Een halfuur na de eerste melding stond het dak in brand, rond 21.20 uur meldde de brandweer dat er sprake was van een uitslaande brand. Een bewoner ademde rook in en is meegenomen naar het ziekenhuis, aldus de politie.

Meterkast

De brand ontstond waarschijnlijk in de meterkast en sloeg over naar de bovenverdieping. Er was ook sprake van een gasbrand, vermoedelijk omdat de gasleiding in de meterkast smolt en het gas dat daardoor vrijkwam ontbrandde. Enexis werd opgeroepen om het gas af te sluiten. 

Volledig scherm
Grote woningbrand in Waalwijk © Foto Persbureau Midden Brabant

Rook

De brandweer rukte met meerdere wagens uit om het vuur te bestrijden. Er was sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseerde iedereen die last ondervond van de rook om ramen en deuren te sluiten. De rook trok richting de A59, het verkeer reed daar langzamer.

Ontruiming

In de directe omgeving van de brand werden twintig woningen ontruimd. De bewoners werden naar het gemeentehuis vervoerd met touringcars en taxibusjes. Nadat het sein 'brand meester’ was gegeven, mochten de geëvacueerde omwonenden onder begeleiding van de brandweer terug naar hun eigen woning. 

 Het gas van de getroffen woning is volledig afgesloten. 

Volledig scherm
Grote woningbrand in Waalwijk © Foto Persbureau Midden Brabant
Volledig scherm
Brand in woning in Waalwijk © Foto Persbureau Midden Brabant
Volledig scherm
Buurtbewoners worden geëvacueerd bij woningbrand Waalwijk © Erik Haverhals/Foto Persbureau Midden-Brabant
Volledig scherm
Buurtbewoners worden geëvacueerd bij woningbrand Waalwijk © Erik Haverhals/Foto Persbureau Midden-Brabant
  1. OOG voldoet aan de verwachting in Waalwijk met Druk-werk klucht
    Recensie

    OOG voldoet aan de verwach­ting in Waalwijk met Druk-werk klucht

    WAALWIJK - Een hilarisch stuk, geschreven door de favoriete auteur van John Lanting, dan kan het niet anders of het moet lachen zijn in het theater. En om maar direct met de deur in huis te vallen: dat is het ook geworden. Dit dankzij toneelvereniging OOG met de klucht Druk-werk tussen de lakens van Ray Cooney en John Chapman. Een stuk dat ook bekend is onder de titel 'Maak plaats voor mevrouw' en door deze Waalwijkse vereniging is opgevoerd.