Volledig scherm
Theo Nanlohy na zijn finish bij de 80 van de Langstraat. © Kees Klijn

Theo komt na 20 uur lopen als laatste binnen bij ‘De 80': ‘Opgeven was na hartinfarct geen optie’

WAALWIJK - Zondagmiddag, een paar minuten voor vier in hartje Waalwijk. Theo Nanlohy uit Best passeert via de catwalk de finish: hij heeft het volbracht, tachtig kilometer afgelegd – net binnen de tijdslimiet van twintig uur.

Drie keer eerder liep Nanlohy de Tachtig van de Langstraat, drie keer ruimschoots op tijd binnen. Deze keer was het dus een stuk lastiger. ,,Ik liep samen met mijn nichtje. Zij stapte na veertig kilometer uit. Maar ik wilde haar niet alleen achterlaten, dus heb ik op haar vader gewacht. Dat heeft me ongeveer een kwartier gekost.” Dat was niet het enige euvel. ,,Al bij Vlijmen had ik het al moeilijk. Mijn schoenen waren niet geweldig, de demping was nagenoeg verdwenen. Daardoor kreeg heel veel last van pijnlijke voeten.”

Hartinfarct

Opgeven stond echter niet in zijn woordenboek. “Dat was geen optie. Ik ben vorig jaar getroffen door een hartinfarct. Dus wilde ik per se de eindstreep halen.” 

Dat wilde Frans Oosterbaan vorig jaar ook; hij overleed net na de meet aan zijn hart. ,,Ik heb toen nog hulp verleend. Ik ben namelijk arts. Dus wat mijn eigen gezondheid betreft, wist ik dus heel goed waar ik aan begon. Tests wezen uit dat mijn conditie goed was, dus dat de Tachtig verantwoord was.”

In totaal haalden een kleine 2000 van de 2476 deelenmers aan De 80 de finish zondagmiddag: