De panden van Baanbrekers in Waalwijk hebben hun langste tijd gehad. Vier van de drie gebouwen worden verkocht. Op de plek waar nu de kantoren zitten (foto) komt een nieuw pand met meerdere verdiepingen.
Volledig scherm
De panden van Baanbrekers in Waalwijk hebben hun langste tijd gehad. Vier van de drie gebouwen worden verkocht. Op de plek waar nu de kantoren zitten (foto) komt een nieuw pand met meerdere verdiepingen. © MarieTherese Kierkels / Beeld W

TarraKade uit Den Bosch ontwerpt nieuwbouw voor Baanbrekers in Waalwijk

WAALWIJK - Architectencombinatie TarraKade uit Den Bosch gaat de nieuwbouw ontwerpen voor Baanbrekers in Waalwijk. Tarra Architectuur en Stedenbouw en Buro Kade hebben gezamenlijk deze opdracht gekregen.

 1. 80-jarige Janny heeft slapeloze nachten na val over stoeptegel: ‘Wat moet ik met al die vragen?’
  PREMIUM

  80-jarige Janny heeft slapeloze nachten na val over stoeptegel: ‘Wat moet ik met al die vragen?’

  VLIJMEN - Van de verwondingen aan haar gezicht en handen is niks meer te zien. Toch heeft Janny Meeuwsen (80) nog bijna dagelijks last van haar val op straat. Wat vooral voor onrust zorgt: de vragen van de verzekeraar waar ze zich geen raad mee weet én de gemeente die niet gelijk erkent verantwoordelijk te zijn voor de stoeptegel die te hoog lag. Maar hoe hoog lag die eigenlijk?
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”