Volledig scherm
© Beeld Werkt

Subsidiepotje Heusden voor isoleren woning al rap leeg

VLIJMEN - Heusdenaren die nog een beroep wilden doen op het subsidiepotje van de gemeente voor de isolatie van woningen, vissen achter het net. Het beschikbare bedrag van 50.000 euro is inmiddels verdeeld, waarmee het potje leeg is.

Heusden verlengt de regeling niet, maar verwijst naar een subsidieregeling die de rijksoverheid half augustus heeft ingesteld. Woningeigenaren doe minimaal twee energiebesparende maatregelen aan hun huis treffen, komen via die regeling voor subsidie in aanmerking.

Heusden riep de eigen subsidieregeling in april dit jaar in het leven. Particuliere woningeigenaren konden een bedrag tussen 75 en 500 euro isolatiesubsidie krijgen. Bewust hield Heusden de regels vrij simpel, om te voorkomen dat mensen de aanvraag te ingewikkeld zouden vinden. In principe hoefden mensen alleen een offerte in te dienen. 

140 inwoners

Controle achteraf werd niet uitgevoerd. ,,We moeten ook een beetje vertrouwen in de mensen hebben", zei wethouder Mart van der Poel destijds bij de presentatie. De subsidie werd alleen verstrekt als nog niet met de werkzaamheden was begonnen.

In totaal hebben 140 inwoners gebruikgemaakt van de regeling.