De vorige edities van het Straattheaterfestival trokken heel wat bekijks.
Volledig scherm
De vorige edities van het Straattheaterfestival trokken heel wat bekijks. © archieffoto Patrick Guitjens

Straattheaterfestival in Waalwijk viert jubileum pas in mei 2021 door corona

WAALWIJK - De 25-ste editie van het straattheaterfestival in Waalwijk wordt verplaatst naar mei volgend jaar.  Door de corona-uitbraak is er een streep gegaan door het evenement, dat eigenlijk voor zondag 24 mei op de agenda stond. Een verplaatsing naar later dit jaar lukt niet.  Het zilveren jubileum wordt nu waarschijnlijk op 30 mei 2021 gevierd.

Jongerencentrum Tavenu  wilde dit jaar extra uitpakken in verband met de 25-ste editie. ,,Het moest een soort van 'best of’ worden met onder meer drie actie die ook bij de eerste editie in 1996 te zien waren", aldus Mari van Gelder, één van de stuwende krachten achter het festival. ,,We gaan er nu in ieder geval voor zorgen voor een extra bijzondere jubileumeditie in 2021.”

  1. Blije gezichten bij ‘coronaverrassingstas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    Blije gezichten bij ‘coronaver­ras­sings­tas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    HEUSDEN - Voor Ali Prins (77 jaar) uit Oudheusden was de coronaverrassingstas, die ze vandaag ontving, een schot in de roos. "Ik ben erg blij met deze aandacht voor oudere en eenzame mensen in ons dorp. Door de crisis kom ik nauwelijks de deur meer uit. Verder heb ik alle kastjes al schoongemaakt. Mijn dochter doet de boodschappen." Prins is een van de honderdvijftig ouderen aan wie de kleurrijke verrassingstas werd overhandigd. De tas is een initiatief van Buurt Bestuurt, Contour de Twern, Woonveste, de Coöp en voetbalclub HCC.