LDM in Drunen is gesloten, gaat sluiten een gedeelte van de inboedel zal geveild worden. Daniel Baris (l) en Hans van Duchteren bij een van de machines van LDM.
Volledig scherm
PREMIUM
LDM in Drunen is gesloten, gaat sluiten een gedeelte van de inboedel zal geveild worden. Daniel Baris (l) en Hans van Duchteren bij een van de machines van LDM. © Roel van der Aa

‘Stoere mannen pinkten een traantje weg’; LDM is niet meer, weer verdwijnt een stuk historie

DRUNEN - De stationsklok in de enorme, lege fabriekshal staat stil. De wijzer gaat niet meer vooruit, het blijft kwart voor vijf. Een symbolisch beeld voor LDM: de trein van het eens zo florerende metaalbedrijf aan de Lipsstraat in Drunen is tot stilstand gekomen. Het wachten is nu op kopers of eventueel huurders, én op de veiling. Een stuk historie verdwijnt.

 1. ‘Wil je als bedrijf sociaal zijn, dan moet er geld verdiend worden’

  ‘Wil je als bedrijf sociaal zijn, dan moet er geld verdiend worden’

  NIEUWKUIJK/DRUNEN - Peerke van Delft heeft het nooit kunnen vermoeden, toen hij in 1895 in zijn smidse aan de Grotestraat in Drunen paarden besloeg en zijn beroemde ‘zelfscherpende’ schoffels verkocht. Dat zijn smederij zou uitgroeien tot een 125 jaar oud familiebedijf met zo’n 180 medewerkers. Dat officieel ook nog eens ‘futureproof’ is. ,,Familiewaarden zijn belangrijk, maar er moet ook geld worden verdiend.”
 1. Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmonie zuidnederland
  Play

  Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmo­nie zuidneder­land

 2. Feestwinkels halen de broekriem aan dit jaar: 'Het is helemaal stilgevallen'
  Play

  Feestwin­kels halen de broekriem aan dit jaar: 'Het is helemaal stilgeval­len'