Een groot aantal van de fijnsparren in de Baardwijkse Overlaat (tussen Drunen en Waalwijk) is verzwakt door de droogte van de afgelopen jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groot aantal van de fijnsparren in de Baardwijkse Overlaat (tussen Drunen en Waalwijk) is verzwakt door de droogte van de afgelopen jaren. © Gert-Jan Buijs

Sparren in Brabantse bossen vallen massaal om door de droogte

VideoOok de lente 2020 is kurkdroog, daar veranderen de huidige buitjes niks aan. De natuur piept en kraakt, voor veel fijnsparren is het al te laat. Boeren vrezen het ergste en ook bij de Brabantse waterschappen loeren ze alweer naar de grondwatermeter.

  1. Straat krijgt 1000 euro voor aanleggen geveltuintjes: een beetje groen in negen piepkleine tuintjes
    PREMIUM

    Straat krijgt 1000 euro voor aanleggen geveltuin­tjes: een beetje groen in negen piepkleine tuintjes

    WAALWIJK - Bij het toekennen van de straatprijs à duizend euro voor het aanleggen van geveltuintjes in de gemeente Waalwijk is gelukkig niet gekeken naar de kennis van planten. Zo denkt Silvia Adams, die woont aan de Taxandriaweg 3E, dat ze voor haar tuintje van nog geen vierkante meter een klimop heeft uitgekozen, maar het blijkt een vuurdoorn te zijn.Wat voor de gemeente Waalwijk, die voor de tweede keer deze geveltuintjeswedstrijd hield, vooral telde was de animo voor de geveltuinactie.