Uit onderzoek dit voorjaar bleek dat de geluidsoverlast  voor de bewoners van Baardwijk groter is dan gedacht.
Volledig scherm
Uit onderzoek dit voorjaar bleek dat de geluidsoverlast voor de bewoners van Baardwijk groter is dan gedacht. © Erik Haverhals

Rijkswaterstaat aan de slag met geluidsoverlast A59 Waalwijk

WAALWIJK - Rijkswaterstaat beaamt dat er iets moet gebeuren aan de geluidsoverlast van de A59 bij Waalwijk Oost en de A59 bij Waspik. Welke maatregelen Rijkswaterstaat gaat nemen en wanneer deze worden uitgevoerd, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Er zijn nog wat zaken die moeten worden uitgezocht. ,,Zodra er meer informatie is, delen we dit met de gemeente Waalwijk.” 

De gemeente ging onlangs met Rijkswaterstaat om tafel. Uit onderzoek, op verzoek van omwonenden, was gebleken dat de overlast voor bewoners van de Waalwijkse wijk Baardwijk groter is dan gedacht. Volgens de wet mag geluid niet boven een bepaald niveau uitkomen. Wanneer dat wel zo is, dan is Rijkswaterstaat verplicht maatregelen te nemen, bijvoorbeeld door de aanleg van stiller asfalt, geluidschermen of het isoleren van woningen. 

Voor bewoner Bert Maas, die jaren gestreden heeft voor het geluidsonderzoek, is maar één oplossing goed. ,,Afrit Waalwijk-Oost afsluiten en de geluidsschermen doortrekken. Bij Besoyen staat een scherm en na de brug bij Drunen ook. Alleen op dit stukje in Baardwijk staat niets”, zo zei hij al eerder tegen Brabants Dagblad.