Volledig scherm
Guido van de Mosselaar © HTR

Radiomaker Guido van de Mosselaar overleden

VLIJMEN - Radiomaker Guido van de Mosselaar is maandag 18 februari op 64-jarige leeftijd overleden. Hij was ernstig ziek maar bleef tot het laatste moment radio maken, onder meer voor HTR, de lokale omroep in Heusden.

Bestuur en vrijwilligers van HTR zijn geschokt en verdrietig door zijn het onverwachte overlijden, zo laat Ad Kraamer van HTR weten. 

Van de Mosselaar heeft veel betekend voor HTR. ,,Hij was een radioman pur sang", aldus Kraamer. Van de Mosselaar was eerder programmamaker bij onder meer de VLOS (Vlijmense Omroepstichting), ROS (Rosmalense Omroep Stichting). Later kwam hij vanuit destijds Omroep Boschtion naar HTR. Ruim 10 jaar verzorgde Van de Mosselaar een sportprogramma op maandagavond. Hij was  verder bekend van het programma Theatraal bij de ORTS (Oosterhout) en later ook bij HTR. 

,,Wij zullen Guido niet alleen herinneren als een zeer goede programmamaker maar zeker als een heel sympathieke en enthousiaste man", aldus Kraamer.

  1. Veerponten op elektriciteit of op waterstof? Het kàn, maar alleen met extra geld
    PREMIUM

    Veerponten op elektrici­teit of op waterstof? Het kàn, maar alleen met extra geld

    DE LANGSTRAAT/ ALTENA - Het binnen vijf of tien jaar inruilen van vervuilende dieselmotoren op veerponten voor duurzame alternatieven, kan alléén als daarvoor extra geld komt. Dat stelt Peter Groenestein, voorzitter van Stichting Bergsche Maasveren. Hij ­reageert op de uitkomsten van een onderzoek dat is uitgevoerd onder leiding van Twynstra Gudde, in samenwerking met enkele verenbedrijven, provincies, de ­gemeente Amsterdam en belangenorganisaties.