De gemeenteraad van Waalwijk is in ieder geval tot 1 juni niet meer live te volgen voor geïnteresseerden en de pers. Raadsleden gaan voorlopig vanaf thuis, online, vergaderen.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Waalwijk is in ieder geval tot 1 juni niet meer live te volgen voor geïnteresseerden en de pers. Raadsleden gaan voorlopig vanaf thuis, online, vergaderen. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Raadsvergaderingen Waalwijk voorlopig digitaal: live meekijken zit er even niet in

WAALWIJK - De gemeenteraad van Waalwijk gaat voorlopig digitaal vergaderen. Zolang het corona-virus heerst, zit vergaderen op het stadhuis er niet in. Waalwijk gaat werken met het computerprogramma Microsoft Teams. Raadsleden kunnen dan thuis inloggen. 

Geïnteresseerde inwoners en pers kunnen deze online vergaderingen niet volgen. Volgens griffier Guus Kocken van Waalwijk is het om technische redenen niet mogelijk de raadsvergaderingen via een livestream bij te wonen. Wel neemt de gemeente het geluid op. ,,Meteen na de vergadering zetten we die audio online.” Ook wordt van elke vergadering een schriftelijk verslag gemaakt. 

9 april en 14 mei

De eerste digitale vergaderingen staan gepland op donderdag 9 april en donderdag 14 mei. De agenda's van die vergaderingen worden binnenkort bekend gemaakt. ,,We gaan kijken welke onderwerpen noodzakelijk moeten worden behandeld en welke onderwerpen we kunnen doorschuiven. Het is even improviseren.”

Quote

We gaan kijken welke onderwer­pen noodzake­lijk moeten worden behandeld en welke onderwer­pen kunnen worden doorgescho­ven.

Guus Kocken, griffier Waalwijk

Geen podium voor inwoners

Voorafgaand aan de raadsvergaderingen in Waalwijk is er altijd een podium waarbij inwoners een brief of petitie kunnen overhandigen aan de raad. Ook die bijeenkomsten gaan voorlopig niet door. Inwoners die zich toch tot de raad willen wenden, kunnen zich wel schriftelijk of via de mail melden bij de griffier: griffie@waalwijk.nl.