Quinty Verhoeven (rechts), leerling van Het Zilverlicht, loopt zeven km naar school om geld in te zamelen voor Wensambulance. De burgemeester reikt haar een kinderlintje uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Quinty Verhoeven (rechts), leerling van Het Zilverlicht, loopt zeven km naar school om geld in te zamelen voor Wensambulance. De burgemeester reikt haar een kinderlintje uit. © Dolph Cantrijn

Quinty (10) wandelt 7 kilometer naar school voor de wensambulance en houdt er een lintje aan over

WAALWIJK - Kilometers lopen voor het goede doel? Voor Quinty Verhoeven (10) is dat geen probleem. De 10-jarige uit Sprang-Capelle liep vrijdagochtend naar school als tegenprestatie van haar sponsoractie voor Stichting WensAmbulance. Op het schoolplein stond haar een grote verrassing te wachten. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.